Når børn oplever et dødsfald kan der dukke mange tanker og spørgsmål op, nogen gange praktiske og samtidig dybe overvejelser. Reaktionerne kan være mange og forskellige også i forhold til børns alder.

Det er vigtigt at give plads til børnene, at lade dem være deltagende og få lov til at snakke om det, vi som voksne, kan synes er svært at forklare og snakke om.

Børnebogen “Hvor går man hen når man går bort” og filmene “Snabber og Tobber”, der er i børnehøjde, kan være med til at sætte ord på det at miste og du får givet en indgangsvinkel til at tage hul på en samtale om døden og de spørgsmål, som børn kan have.

Børnebogen kan du få hos os.

Børn og unge der har et dødsfald tæt inde på livet, har brug for voksnes hjælp til at snakke om sorgen og bearbejde den. De har behov for ekstra omsorg, opmærksomhed og nogen der lytter til dem, behovet er naturligvis meget individuelt. Der findes forskellige sorggrupper som man kan deltage ved. Her kan man mødes med andre, som har oplevet det samme, ved hvad det vil sige at miste og få snakket om alt det der fylder. Nedenfor er link til Kolding Sorggruppe samt nogle andre steder der tilbyder sorggrupper for børn og unge

Vigtige links

Sorggrupper i folkekirken (sorggrupper for både børn og voksne)

Sorggrupper for børn og unge (via Kræftens Bekæmpelse som også viser øvrige sorggrupper)